Hoppa till innehåll

Målare, Klassrum

Hantverks- bygg och verkstadsteknik

Klassrum, dag, 1000 poäng

Yrkespaket med kurser från Bygg- och anläggningsprogrammet utformat för arbete med olika typer av målningsarbeten inom byggbranschen. Efter yrkespaketet följer färdigutbildning på ett företag inom branschen. Färdigutbildningen får du genom en anställning i ett branschföretag och under tiden får du lärlingslön enligt gällande avtal. Du måste själv söka anställning som lärling.
I utbildningen ingår obligatorisk APL, som omfattar minst 15%. Utbildningen är studiemedelsberättigad och du bekostar din kurslitteratur själv.

Enligt gällande yrkesutbildningsavtal får du ditt yrkesbevis när du kommit upp i 6800 timmar. Körkort (B) är en fördel.
 

Förkunskapskrav

Godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk och matematik på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

Ämnes-/kursplan

BAXAIN

Anmälningskod

BAXAIN-KD

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser

2 Kursstarter

 1. Kursstart 3321021

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  Astar AB
  Slutdatum

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Kursen kommer att hållas 2,5 dagar per veckan.  2 heldagar kl. 8:30-15:30 och en halvdag kl 9:00-13:00 i våra lokaler på Solna Torg 3. I utbildningen ingår APL som infaller i slutet, och då följer du den arbetsplatsens arbetstider.
  Kostnader för kurslitteratur och arbetskläder kan tillkomma.
  Studieuppehåll mellan 20221216-20230109.

 2. Kursstart 3365425

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Målare arbete varierar från inomhusjobb till utomhusjobb, arbeta hos privatpersoner, nybyggnationer på renovering och industrier... Av naturliga skäl sker det mesta utomhus jobbet sommartid och på vintern arbetar man inomhus. Som målare arbetar men med mycket kontakt med folk och kunder till fastighetsförvaltare och andra hantverkare. På utbildningen får du kunskaper i bland annat byggkunskap, interiör- och exteriör målning att måla i våtrum, att hänga tapeter och målning av olika slags snickerier.

  Utbildningen är på heltid och under dagtid. Undervisning sker på skolan och du förväntas att aktivt närvara och avsätta tid för studier måndag – fredag mellan ca 7:30 – 15:30 (klassrum, verkstad och hemstudier). Praktiska och teoretiska uppgifter varvas. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår i utbildningen och är betygsgrundande. Utbildningen är CSN berättigad.

  Inom vuxenutbildning förekommer inte några studieuppehåll som vid tex påsk, sommar eller jul.

  Utbildningen genomförs hos:
  Bergstrands Vuxenutbildningar
  Ranhammarsvägen 14 Bromma