Hoppa till innehåll

Barnskötare - Elevassistent BAS, Distans

Barn- och fritid

Distans, 900 poäng

Barnskötare - Elevassistent BAS

Arbetsuppgifter

Barnskötare och elevassistent baspaket är kurspaketet för dig som vill arbeta i en pedagogisk verksamhet som exempelvis förskola, skola eller fritidsverksamhet. Du kan efter basutbildningen komplettera med en fördjupningsutbildning mot antingen barnskötare eller elevassistent. Du kommer att delta i lekar och aktiviteter då det är en stor del av barnskötarens arbete, som exempelvis utevistelse, kreativ lek eller sagostunder. Som elevassistent är du ofta anställd för att stödja elever och lärare i klassrummet, på raster och i fritidsverksamheten. Du kommer även ha daglig kontakt med föräldrar och vårdnadshavare.
Barnskötare/Elevassistenter arbetar oftast dagtid. Vissa kommuner erbjuder barnomsorg även på kvällar och helger, vilket då påverkar barnskötarens arbetstider.

Förmågor

Förmågor som kan vara bra att ha som barnskötare är att vara uppmärksam, kunna ta ansvar samt att ha en bra kommunikativ förmåga eftersom det är viktigt att kunna prata med både barn och föräldrar så att alla förstår.

Framtidsutsikter på arbetsmarknaden

Arbetsförmedlingen tar fram prognoser för arbetsmarknadens behov. Klicka på länken för att se Arbetsförmedlingens prognos för barnskötare. Länk: Barnskötare

Praktik

I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). Under dessa perioder får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Praktiken motsvarar minst 15% av din utbildning och du har en utsedd handledare på varje praktikplats. I lärlingsutbildning ingår inga APL-perioder. Du tillbringar istället större delen av utbildningen på en eller flera arbetsplatser för att lära dig yrket genom praktiskt arbete. Du behöver uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret i samband med APL, beställ i god tid från www.polisen.se
 
När du är ute på en arbetsplats följer du handledarens schema vilket kan innebära tidiga morgnar, sena kvällar och helger.

Praktisk information om utbildningen

Utbildningen är studiemedelsberättigad. Du ansöker själv om studiemedel på CSNs hemsida. Studierna bedrivs på heltid oavsett om utbildningen är i klassrum, distans eller lärlingsform och du behöver vara beredd på att självständigt planera och lägga ned tid på dina studier. Att läsa på distans innebär:

Dator och god datorvana krävs. Kostnad för kurslitteratur kan tillkomma.

Har du erfarenhet av yrkesområdet sedan tidigare?

Beskriv utförligt hur många års erfarenhet du har och eventuella ansvarsområden inom yrket när du gör din ansökan om yrkesutbildningen. Detta kan ligga till grund för en validering av dina kunskaper.

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper

Ämnes-/kursplan

BFXAAN (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

BFXAAN-DI

Skolform

Gymnasial utbildning

Jämför skolor

Jämför skolor

Kurser (9 st)

46 Kursstarter

 1. Kursstart 4567865

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Utbildningen är på heltid (100% ) på distans.

  Detta paket är för dig som vill arbeta inom förskola, skola eller fritidsverksamheter.

  Efter BAS väljer du inriktning. I en kurs ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). Vi hjälper dig att hitta en lämplig plats. 

  Kurslitteraturlista tilldelas till eleven i samband med antagningsbesked. Eleven köper kursböcker själv.

  Vi erbjuder studieverkstad 10:00-15:00 på onsdagar där du som är distanselev även får möjlighet till IT-stöd av vår IT-pedagog.
  Vid behov finns det också möjlighet att få individuell handledning i våra fina lokaler i Nacka Forum.
  Varmt välkommen till oss!

  Eftersom det är distansutbildning måste du ha tillgång till dator och internet under dina studier. Allt kursmaterial, uppgifter och handledning sker via vår lärplattform som du även kan nå via din telefon. 

  Du hittar mer information på vår hemsida www.adderakomp.se
  Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@adderakomp.se

  Tel: 08-120 96 600
  Skolans adress:
  Forumvägen 14, plan 9 i Nacka Forum

 2. Kursstart 4612393

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  Akadeva AB
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Barnskötare - Elevassistent Bas är paketet för dig som vill arbeta i förskola, skola eller fritidsverksamheter. Efter Bas väljer du inriktning.

  Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning. Slutprov skrivs på plats i Akadevas lokaler på Malmvägen 14a, 191 60 Sollentuna.

  För mer information, ring 070-090 59 26 eller maila till info@akadeva.se

 3. Kursstart 4583398

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  Astar AB
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Kursen hålls på distans men du behöver infinna dig på skolan ifall det finns praktiska moment i utbildningen, samt obligatoriskt prov i slutet på varje kurs. Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning. I utbildningen ingår APL ute på en arbetsplats som infaller i slutet, och då följer du den arbetsplatsens arbetstider.

  Kostnader för kurslitteratur tillkommer.
  Skolans adress är Solna torg 3, Solna.

 4. Kursstart 4735395

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Barnskötare Elevassistent BAS

  Välkommen till oss!
  Våra lokaler ligger på Maria Bangata 17 på Södermalm - Väldigt smidigt för alla elever som bor i Norrort. Det tar 2 minuter att promenera från Södra station för er som tar pendeln, samt 5 minuters promenad från tunnelbanestationen Zinkensdamm- röd linje.

  Under utbildningens gång får du personlig coaching utifrån dig och dina förutsättningar. Vi tittar på hur ditt liv ser ut som helhet och hur vi på bästa sätt kan utveckla dig som person; vilket leder till att du får balans, bygger självkänsla och upplever en minskad stress. 

  Ni läser barnskötare-Elevassistent BAS med dess upplägg som vanligt, och genom upplägget av undervisningen där att vi integrerar övningar, diskussioner, case studies samt personlig coachning bygger vi även ditt självledarskap.

  Undervisningen sker online på vår lärplattform Itslearning. Vid kursstart kommer ni att få en introduktion om hur plattformen fungerar.

  Detta baspaket är på 900 poäng. Efter det läser du som du påbyggnadsutbildningen på 400 poäng. 

  Utbildningen löper på under hela året, och givetvis anpassar vi den efter dina behov.

  Vi står för all kurslitteratur. Inga övriga elevkostnader tillkommer.

  För mer information besök vår hemsida www.integrelar.se eller kontakta oss direkt på info@integrelar.se

 5. Kursstart 4429836

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Nationellt yrkespaket som ger formell kompetens att arbeta som barnskötare eller elevassistent inom förskola, skola eller annan pedagogisk verksamhet. Efter detta baspaket väljer du påbyggnadspaket mot barnskötare eller elevassistent.
  KUI finns på Drottningholmsvägen 37, Fridhemsplan. Hit kan du ta dig med buss, pendeltåg och tunnelbana. Här finns klassrum, metodrum för praktiska övningar, studieutrymmen, datasal och elevkök. Öppen studieverkstad varje vecka där du kan få extra stöd med dina studier.
  Vår digitala lärplattform finns tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar.

  APL: Du har praktik (APL) i kursen Pedagogiskt ledarskap (5 veckor). Din praktik genomför du på en arbetsplats och du följer din handledares arbetstider.
  Distans: Du studerar självständigt via vår digitala lärplattform. Där får du ditt studiematerial och kommunicerar med dina lärare. Praktiska övningar och examinationer genomförs på plats.
  Frågor: Besök vår webb https://kui.se eller kontakta oss via e-post stockholm@kui.se
  Studieuppehål:
  1 juli 2024 - 4 augusti 2024

 6. Kursstart 4533822

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  MedLearn AB
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Basutbildningen vänder sig till dig som vill ta första steget mot en anställning som barnskötare eller elevassistent. Efter basutbildningen väljer du vilken inriktning beroende på vad du är intresserad av för att nå formell behörighet. I utbildningen ingår 15 % APL (Arbetsförlagd lärande). Väljer du att studera distans håller du kontakten med din lärare via vår digitala plattform. Examinationer genomförs på plats i skolan.

  Utbildningen är studiemedelsberättigad via CSN och vi erbjuder gratis digital litteratur  i dom flesta kurserna till våra elever.

  Under sommaren bedrivs studierna som vanlig, inget uppehåll. 

  Skolan finns i Täby: Kemistvägen 10, 183 79 Täby.

  Läs mer på vår hemsida: medlearn.se
  Eller mejla oss dina frågor: info@medlearn.se

 7. Kursstart 4441105

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  Mindful AB
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Barnskötare/Elevassistent Bas (distans)

  Utbildningen hålls på distans, Mindful som skola hittar du på adress: Aniaraplatsen 4, Sollentuna. Kostnad för kurslitteratur tillkommer. Slutprov sker i Mindfuls lokaler på Finlandsgatan 36 Kista (hörsalen) Kurser/kurspaket löper på utan uppehåll för tex sommarlov/ jullov osv

  Utbildningens innehåll:
  Du lär dig hur du arbetar med olika individer och miljöer, pedagogisk planering och genomförandet av olika pedagogiska moment. Du får kompetens inom grundläggande barnomsorg.
  I utbildningen får du mer förståelse för lärande, barn och ungdomars utveckling, behov och rättigheter. Utbildning förbereder dig för att kunna arbeta som till exempel barnskötare i förskolan eller som elevassistent i skolan. 

  I utbildningen ingår även praktik. Många gånger leder dessa praktikplatser till goda referenser och ibland även jobb!

  Möjligheter på arbetsmarknaden:
  Utbildningen ger dig möjlighet att arbeta som:

  • Barnskötare på förskola
  • Elevassistent på skola 
  Som utbildningselev erbjuds du därtill möjligheten att följas av karriärcoach i samband med studier - detta för att förbereda dig för samt utveckla en god förståelse för arbetsmarknaden.

  Du når skolan för fler frågor på: utbildning@mindful.se

 8. Kursstart 4577796

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Barn och fritid bas på distans.

  Studierna är på helfart (100%). 

  Inför kursstart kallas du till ett informationsmöte där närmare information ges.

  Om du önskar möjlighet att ändra studietakt till annan fart (75%, 50% eller 25%), går det självklart att ordna men då kan utbildningen enbart erbjudas på distans.  Slutprov i varje kurs och eventuella obligatoriska moment utförs i skolans lokaler.
  Kurslokal: Älvsjö Gårdsväg 9, Älvsjö

  Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

  För mer information se www.moa-larcentrum.se

  Om du önskar mer information maila oss på: moa.alvsjo@moa-larcentrum.se

  Hoppas vi ses på MoA!

 9. Kursstart 4654175

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Barn och fritid bas på distans.

  Studierna är på helfart (100%). 

  Inför kursstart kallas du till ett informationsmöte där närmare information ges.

  Om du önskar möjlighet att ändra studietakt till annan fart (75%, 50% eller 25%), går det självklart att ordna men då kan utbildningen enbart erbjudas på distans.

  Studieuppehåll 1 mellan 2024-12-21 - 2025-01-05.

  Slutprov i varje kurs och eventuella obligatoriska moment utförs i skolans lokaler.
  Kurslokal: Huddinge stationsväg 5, Huddinge

  Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

  För mer information se www.moa-larcentrum.se

  Om du önskar mer information maila oss på: moa.stockholm@moa-larcentrum.se

  Hoppas vi ses på MoA!

 10. Kursstart 4655786

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Studierna är på heltid med fem veckors studieuppehåll under sommarperioden.

  Sommaruppehåll:
  1 juli 2024 – 2 augusti 2024

  Utbildningen hålls på distans via vår lärplattform Itslearning. Som distanselev erbjuds du handledning digitalt eller på plats i skolan, på Kistagången 16A, plan 6. 
  Prov och examinationer sker på plats i skolan.

  Utbildningen är studiemedelsberättigad via CSN och du bekostar din kurslitteratur själv.

  Har du några frågor eller behöver hjälp med din ansökan kontakta oss via e-post: admin@sigmaacdemy.se
   
  Välkommen med din ansökan.

 11. Kursstart 4674328

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Det här är en utbildning för dig som vill arbeta med barn och ungdomar.

  Kurserna erbjuds på distans.  

  Du får tillgång till kursmaterial, uppgifter och handledning via en webbplattform. 
  Information om kursböcker: https://www.sveavux.se/kurslitteratur
  Du betalar själv för kurslitteraturen. 


  I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) som är fyra veckor lång.  
   
  Studieuppehåll:

  •     2024-07-01 - 2024-08-02
  Varje kurs avslutas med ett slutprov som skrivs i skolans lokaler. I vissa kurser kan det förekomma ytterligare kursmoment där du behöver närvara på plats.

  Svar på vanliga frågor:  https://sveavux.zendesk.com/hc/sv

  Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@sveaeducation.se
  Tel: 08-25 90 00

  Skolans adress:
  Knarrarnäsgatan 13
  164 40 Kista
  1tr

 12. Kursstart 4687537

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Barnskötare - Elevassistent Bas, Distans. Heltidssstudier.
  Datum för första möte kommer på antagningsbeskedet. Digital handledning erbjuds en gång per vecka och kurs.
  Dator och god datorvana krävs för att kunna följa utbildningen via vår Lärplattformen Fronter.
  Prov skrivs på plats i skolan. APL ingår i utbildningen.
  Denna start har sommaruppehåll vecka 27-31.
  Adress: Stenhagsvägen 45-47, Åkersberga
  Tel 08-54081701

 13. Kursstart 4567872

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Utbildningen är på heltid (100% ) på distans.

  Detta paket är för dig som vill arbeta inom förskola, skola eller fritidsverksamheter.

  Efter BAS väljer du inriktning. I en kurs ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). Vi hjälper dig att hitta en lämplig plats. 

  Kurslitteraturlista tilldelas till eleven i samband med antagningsbesked. Eleven köper kursböcker själv.

  Vi erbjuder studieverkstad 10:00-15:00 på onsdagar där du som är distanselev även får möjlighet till IT-stöd av vår IT-pedagog.
  Vid behov finns det också möjlighet att få individuell handledning i våra fina lokaler i Nacka Forum.
  Varmt välkommen till oss!

  Eftersom det är distansutbildning måste du ha tillgång till dator och internet under dina studier. Allt kursmaterial, uppgifter och handledning sker via vår lärplattform som du även kan nå via din telefon. 

  Du hittar mer information på vår hemsida www.adderakomp.se
  Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@adderakomp.se

  Tel: 08-120 96 600
  Skolans adress:
  Forumvägen 14, plan 9 i Nacka Forum

 14. Kursstart 4735402

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Barnskötare Elevassistent BAS

  Välkommen till oss!
  Våra lokaler ligger på Maria Bangata 17 på Södermalm - Väldigt smidigt för alla elever som bor i Norrort. Det tar 2 minuter att promenera från Södra station för er som tar pendeln, samt 5 minuters promenad från tunnelbanestationen Zinkensdamm- röd linje.

  Under utbildningens gång får du personlig coaching utifrån dig och dina förutsättningar. Vi tittar på hur ditt liv ser ut som helhet och hur vi på bästa sätt kan utveckla dig som person; vilket leder till att du får balans, bygger självkänsla och upplever en minskad stress. 

  Ni läser barnskötare-Elevassistent BAS med dess upplägg som vanligt, och genom upplägget av undervisningen där att vi integrerar övningar, diskussioner, case studies samt personlig coachning bygger vi även ditt självledarskap.

  Undervisningen sker online på vår lärplattform Itslearning. Vid kursstart kommer ni att få en introduktion om hur plattformen fungerar.

  Detta baspaket är på 900 poäng. Efter det läser du som du påbyggnadsutbildningen på 400 poäng. 

  Utbildningen löper på under hela året, och givetvis anpassar vi den efter dina behov.

  Vi står för all kurslitteratur. Inga övriga elevkostnader tillkommer.

  För mer information besök vår hemsida www.integrelar.se eller kontakta oss direkt på info@integrelar.se

 15. Kursstart 4441113

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  Mindful AB
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Barnskötare/Elevassistent Bas (distans)

  Utbildningen hålls på distans, Mindful som skola hittar du på adress: Aniaraplatsen 4, Sollentuna. Kostnad för kurslitteratur tillkommer. Slutprov sker i Mindfuls lokaler på Finlandsgatan 36 Kista (hörsalen) Kurser/kurspaket löper på utan uppehåll för tex sommarlov/ jullov osv

  Utbildningens innehåll:
  Du lär dig hur du arbetar med olika individer och miljöer, pedagogisk planering och genomförandet av olika pedagogiska moment. Du får kompetens inom grundläggande barnomsorg.
  I utbildningen får du mer förståelse för lärande, barn och ungdomars utveckling, behov och rättigheter. Utbildning förbereder dig för att kunna arbeta som till exempel barnskötare i förskolan eller som elevassistent i skolan. 

  I utbildningen ingår även praktik. Många gånger leder dessa praktikplatser till goda referenser och ibland även jobb!

  Möjligheter på arbetsmarknaden:
  Utbildningen ger dig möjlighet att arbeta som:

  • Barnskötare på förskola
  • Elevassistent på skola 
  Som utbildningselev erbjuds du därtill möjligheten att följas av karriärcoach i samband med studier - detta för att förbereda dig för samt utveckla en god förståelse för arbetsmarknaden.

  Du når skolan för fler frågor på: utbildning@mindful.se

 16. Kursstart 4655793

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Studierna är på heltid med fem veckors studieuppehåll under sommarperioden och med två veckors studieuppehåll under julen.

  Sommaruppehåll:
  1 juli 2024 – 2 augusti 2024

  Juluppehåll:
  23 december 2024 – 3 januari 2025

  Utbildningen hålls på distans via vår lärplattform Itslearning. Som distanselev erbjuds du handledning digitalt eller på plats i skolan, på Kistagången 16A, plan 6. 
  Prov och examinationer sker på plats i skolan.

  Utbildningen är studiemedelsberättigad via CSN och du bekostar din kurslitteratur själv.

  Har du några frågor eller behöver hjälp med din ansökan kontakta oss via e-post: admin@sigmaacdemy.se
   
  Välkommen med din ansökan.

 17. Kursstart 4674342

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Det här är en utbildning för dig som vill arbeta med barn och ungdomar.

  Kurserna erbjuds på distans.  

  Du får tillgång till kursmaterial, uppgifter och handledning via en webbplattform. 
  Information om kursböcker: https://www.sveavux.se/kurslitteratur
  Du betalar själv för kurslitteraturen. 

  I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) som är fyra veckor lång.  
   
  Studieuppehåll:

  •     2024-07-01 - 2024-08-02
  •     2024-12-23 - 2025-01-03
  Varje kurs avslutas med ett slutprov som skrivs i skolans lokaler. I vissa kurser kan det förekomma ytterligare kursmoment där du behöver närvara på plats.

  Svar på vanliga frågor:  https://sveavux.zendesk.com/hc/sv

  Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@sveaeducation.se
  Tel: 08-25 90 00

  Skolans adress:
  Knarrarnäsgatan 13
  164 40 Kista
  1tr

 18. Kursstart 4616372

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Antagningsbesked
  Studietakt

  Beskrivning

  När du arbetar med barn och unga är du med och formar framtiden. Vi ger dig kunskap för att möta varje barn utifrån individuella behov och förutsättningar. Som barnskötare och elevassistent följer du barn och unga i både utmanande och utvecklande aktiviteter. I förskolan tar du hand om barnen och skapar en trygg och stimulerande miljö, i skolan stöttar du elever som behöver stöd. Efter baspaketet väljer du din inriktning genom att läsa en påbyggnad till barnskötare eller elevassistent.

  Sverigehälsan utbildar inom hälsa, pedagogik och socialt arbete, alltid med ett nära samarbete med arbetslivet. Våra lärare är, eller har varit yrkesverksamma inom sina respektive ämnen, vilket bidrar till utbildningens relevans för ditt kommande yrkesliv.

  Praktisk information
  - Heltidsstudier med flexibelt upplägg, inga studieuppehåll
  - Lärarledda utbildningstillfällen online ca två tillfällen i månaden, vardagar.
  - Inspelade föreläsningar, tät lärarkontakt och studiehandledning
  - Möjlighet att träffa din studiegrupp varje vecka
  - Övrig tid består av självstudier på distans
  - Obligatoriskt slutprov på plats efter varje delkurs
  - Adress: Hammarby Fabriksväg 61, Stockholm, info@sverigehalsan.se, 040-6986000
  - 7 veckor APL
  - Kostnadsfri & CSN-berättigad, litteraturkostnad tillkommer
  - Förkunskapskrav: Grundläggande svenska eller svenska som andraspråk

 19. Kursstart 4567879

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Utbildningen är på heltid (100% ) på distans.

  Detta paket är för dig som vill arbeta inom förskola, skola eller fritidsverksamheter.

  Studieuppehåll:
  2024-12-21 till 2025-01-07

  Efter BAS väljer du inriktning. I en kurs ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). Vi hjälper dig att hitta en lämplig plats. 

  Kurslitteraturlista tilldelas till eleven i samband med antagningsbesked. Eleven köper kursböcker själv.

  Vi erbjuder studieverkstad 10:00-15:00 på onsdagar där du som är distanselev även får möjlighet till IT-stöd av vår IT-pedagog.
  Vid behov finns det också möjlighet att få individuell handledning i våra fina lokaler i Nacka Forum.
  Varmt välkommen till oss!

  Eftersom det är distansutbildning måste du ha tillgång till dator och internet under dina studier. Allt kursmaterial, uppgifter och handledning sker via vår lärplattform som du även kan nå via din telefon. 

  Du hittar mer information på vår hemsida www.adderakomp.se
  Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@adderakomp.se

  Tel: 08-120 96 600
  Skolans adress:
  Forumvägen 14, plan 9 i Nacka Forum

 20. Kursstart 4612401

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  Akadeva AB
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Barnskötare - Elevassistent Bas är paketet för dig som vill arbeta i förskola, skola eller fritidsverksamheter. Efter Bas väljer du inriktning.

  Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning. Slutprov skrivs på plats i Akadevas lokaler på Malmvägen 14a, 191 60 Sollentuna.

  För mer information, ring 070-090 59 26 eller maila till info@akadeva.se

 21. Kursstart 4583412

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  Astar AB
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Kursen hålls på distans men du behöver infinna dig på skolan ifall det finns praktiska moment i utbildningen, samt obligatoriskt prov i slutet på varje kurs. Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning. I utbildningen ingår APL ute på en arbetsplats som infaller i slutet, och då följer du den arbetsplatsens arbetstider.

  Kostnader för kurslitteratur tillkommer.
  Skolans adress är Solna torg 3, Solna.
  Studieupphåll mellan 20241220 - 20250106.

 22. Kursstart 4735409

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Barnskötare Elevassistent BAS

  Välkommen till oss!
  Våra lokaler ligger på Maria Bangata 17 på Södermalm - Väldigt smidigt för alla elever som bor i Norrort. Det tar 2 minuter att promenera från Södra station för er som tar pendeln, samt 5 minuters promenad från tunnelbanestationen Zinkensdamm- röd linje.

  Under utbildningens gång får du personlig coaching utifrån dig och dina förutsättningar. Vi tittar på hur ditt liv ser ut som helhet och hur vi på bästa sätt kan utveckla dig som person; vilket leder till att du får balans, bygger självkänsla och upplever en minskad stress. 

  Ni läser barnskötare-Elevassistent BAS med dess upplägg som vanligt, och genom upplägget av undervisningen där att vi integrerar övningar, diskussioner, case studies samt personlig coachning bygger vi även ditt självledarskap.

  Undervisningen sker online på vår lärplattform Itslearning. Vid kursstart kommer ni att få en introduktion om hur plattformen fungerar.

  Efter baspaketet läser du som du påbyggnadsutbildningen på 400 poäng. 

  Utbildningen löper på under hela året, och givetvis anpassar vi den efter dina behov.

  Vi står för all kurslitteratur. Inga övriga elevkostnader tillkommer.

  För mer information besök vår hemsida www.integrelar.se eller kontakta oss direkt på info@integrelar.se

 23. Kursstart 4735416

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Barnskötare Elevassistent BAS

  Välkommen till oss!
  Våra lokaler ligger på Maria Bangata 17 på Södermalm - Väldigt smidigt för alla elever som bor i Norrort. Det tar 2 minuter att promenera från Södra station för er som tar pendeln, samt 5 minuters promenad från tunnelbanestationen Zinkensdamm- röd linje.

  Under utbildningens gång får du personlig coaching utifrån dig och dina förutsättningar. Vi tittar på hur ditt liv ser ut som helhet och hur vi på bästa sätt kan utveckla dig som person; vilket leder till att du får balans, bygger självkänsla och upplever en minskad stress. 

  Ni läser barnskötare-Elevassistent BAS med dess upplägg som vanligt, och genom upplägget av undervisningen där att vi integrerar övningar, diskussioner, case studies samt personlig coachning bygger vi även ditt självledarskap.

  Undervisningen sker online på vår lärplattform Itslearning. Vid kursstart kommer ni att få en introduktion om hur plattformen fungerar.

  Efter baspaketet läser du som du påbyggnadsutbildningen på 400 poäng. 

  Utbildningen löper på under hela året, och givetvis anpassar vi den efter dina behov.

  Vi står för all kurslitteratur. Inga andra elevkostnader tillkommer.

  För mer information besök vår hemsida www.integrelar.se eller kontakta oss direkt på info@integrelar.se

 24. Kursstart 4429843

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Nationellt yrkespaket som ger formell kompetens att arbeta som barnskötare eller elevassistent inom förskola, skola eller annan pedagogisk verksamhet. Efter detta baspaket väljer du påbyggnadspaket mot barnskötare eller elevassistent.
  KUI finns på Drottningholmsvägen 37, Fridhemsplan. Hit kan du ta dig med buss, pendeltåg och tunnelbana. Här finns klassrum, metodrum för praktiska övningar, studieutrymmen, datasal och elevkök. Öppen studieverkstad varje vecka där du kan få extra stöd med dina studier.
  Vår digitala lärplattform finns tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar.

  APL: Du har praktik (APL) i kursen Pedagogiskt ledarskap (5 veckor). Din praktik genomför du på en arbetsplats och du följer din handledares arbetstider.
  Distans: Du studerar självständigt via vår digitala lärplattform. Där får du ditt studiematerial och kommunicerar med dina lärare. Praktiska övningar och examinationer genomförs på plats.
  Frågor: Besök vår webb https://kui.se eller kontakta oss via e-post stockholm@kui.se
  Sommaruppehåll:
  1 juli 2024 - 4 augusti 2024 
  Vinteruppehåll:
  23 december 2024 - 5 januari 2025

 25. Kursstart 4533829

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  MedLearn AB
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Basutbildningen vänder sig till dig som vill ta första steget mot en anställning som barnskötare eller elevassistent. Efter basutbildningen väljer du vilken inriktning beroende på vad du är intresserad av för att nå formell behörighet. I utbildningen ingår 15 % APL (Arbetsförlagd lärande). Väljer du att studera distans håller du kontakten med din lärare via vår digitala plattform. Examinationer genomförs på plats i skolan.

  Utbildningen är studiemedelsberättigad via CSN och vi erbjuder gratis digital litteratur  i dom flesta kurserna till våra elever.

  Under sommaren bedrivs studierna som vanlig, inget uppehåll. 

  Skolan finns i Täby: Kemistvägen 10, 183 79 Täby.

  Läs mer på vår hemsida: medlearn.se
  Eller mejla oss dina frågor: info@medlearn.se

 26. Kursstart 4441120

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  Mindful AB
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Barnskötare/Elevassistent Bas (distans)

  Utbildningen hålls på distans, Mindful som skola hittar du på adress: Aniaraplatsen 4, Sollentuna. Kostnad för kurslitteratur tillkommer. Slutprov sker i Mindfuls lokaler på Finlandsgatan 36 Kista (hörsalen) Kurser/kurspaket löper på utan uppehåll för tex sommarlov/ jullov osv

  Utbildningens innehåll:
  Du lär dig hur du arbetar med olika individer och miljöer, pedagogisk planering och genomförandet av olika pedagogiska moment. Du får kompetens inom grundläggande barnomsorg.
  I utbildningen får du mer förståelse för lärande, barn och ungdomars utveckling, behov och rättigheter. Utbildning förbereder dig för att kunna arbeta som till exempel barnskötare i förskolan eller som elevassistent i skolan. 

  I utbildningen ingår även praktik. Många gånger leder dessa praktikplatser till goda referenser och ibland även jobb!

  Möjligheter på arbetsmarknaden:
  Utbildningen ger dig möjlighet att arbeta som:

  • Barnskötare på förskola
  • Elevassistent på skola 
  Som utbildningselev erbjuds du därtill möjligheten att följas av karriärcoach i samband med studier - detta för att förbereda dig för samt utveckla en god förståelse för arbetsmarknaden.

  Du når skolan för fler frågor på: utbildning@mindful.se

 27. Kursstart 4577811

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Barn och fritid bas på distans.

  Studierna är på helfart (100%). 

  Inför kursstart kallas du till ett informationsmöte där närmare information ges.

  Studieuppehåll mellan 2024-12-21  - 2025-01-05

  Om du önskar möjlighet att ändra studietakt till annan fart (75%, 50% eller 25%), går det självklart att ordna men då kan utbildningen enbart erbjudas på distans.  Slutprov i varje kurs och eventuella obligatoriska moment utförs i skolans lokaler.
  Kurslokal: Älvsjö Gårdsväg 9, Älvsjö

  Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

  För mer information se www.moa-larcentrum.se

  Om du önskar mer information maila oss på: moa.alvsjo@moa-larcentrum.se

  Hoppas vi ses på MoA!

 28. Kursstart 4654182

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Barn och fritid bas på distans.

  Studierna är på helfart (100%). 

  Inför kursstart kallas du till ett informationsmöte där närmare information ges.

  Om du önskar möjlighet att ändra studietakt till annan fart (75%, 50% eller 25%), går det självklart att ordna men då kan utbildningen enbart erbjudas på distans.

  Studieuppehåll 1 mellan 2024-12-21 - 2024-01-05.

  Slutprov i varje kurs och eventuella obligatoriska moment utförs i skolans lokaler.
  Kurslokal: Huddinge stationsväg 5, Huddinge

  Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

  För mer information se www.moa-larcentrum.se

  Om du önskar mer information maila oss på: moa.stockholm@moa-larcentrum.se

  Hoppas vi ses på MoA!

 29. Kursstart 4655800

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Studierna är på heltid med fem veckors studieuppehåll under sommarperioden och med två veckors studieuppehåll under julen.

  Sommaruppehåll:
  1 juli 2024 – 2 augusti 2024

  Juluppehåll:
  23 december 2024 – 3 januari 2025

  Utbildningen hålls på distans via vår lärplattform Itslearning. Som distanselev erbjuds du handledning digitalt eller på plats i skolan, på Kistagången 16A, plan 6. 
  Prov och examinationer sker på plats i skolan.

  Utbildningen är studiemedelsberättigad via CSN och du bekostar din kurslitteratur själv.

  Har du några frågor eller behöver hjälp med din ansökan kontakta oss via e-post: admin@sigmaacdemy.se
   
  Välkommen med din ansökan.

 30. Kursstart 4674356

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Det här är en utbildning för dig som vill arbeta med barn och ungdomar.

  Kurserna erbjuds på distans.  

  Du får tillgång till kursmaterial, uppgifter och handledning via en webbplattform. 
  Information om kursböcker: https://www.sveavux.se/kurslitteratur
  Du betalar själv för kurslitteraturen. 

  I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) som är fyra veckor lång.  
   
  Studieuppehåll:

  •     2024-07-01 - 2024-08-02
  •     2024-12-23 - 2025-01-03
  Varje kurs avslutas med ett slutprov som skrivs i skolans lokaler. I vissa kurser kan det förekomma ytterligare kursmoment där du behöver närvara på plats.

  Svar på vanliga frågor:  https://sveavux.zendesk.com/hc/sv

  Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@sveaeducation.se
  Tel: 08-25 90 00

  Skolans adress:
  Knarrarnäsgatan 13
  164 40 Kista
  1tr

 31. Kursstart 4687565

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Barnskötare - Elevassistent Bas, Distans. Heltidssstudier.
  Datum för första möte kommer på antagningsbeskedet. Digital handledning erbjuds en gång per vecka och kurs.
  Dator och god datorvana krävs för att kunna följa utbildningen då du arbetar med Lärplattformen Fronter.
  Prov skrivs på plats i skolan. APL ingår i utbildningen.
  Denna start har sommaruppehåll vecka 27-31 och juluppehåll vecka 52-1.
  Adress: Stenhagsvägen 45-47, Åkersberga
  Tel 08-54081701

 32. Kursstart 4567886

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Utbildningen är på heltid (100% ) på distans.

  Detta paket är för dig som vill arbeta inom förskola, skola eller fritidsverksamheter.

  Studieuppehåll:
  2024-12-21 till 2025-01-07

  Efter BAS väljer du inriktning. I en kurs ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). Vi hjälper dig att hitta en lämplig plats. 

  Kurslitteraturlista tilldelas till eleven i samband med antagningsbesked. Eleven köper kursböcker själv.

  Vi erbjuder studieverkstad 10:00-15:00 på onsdagar där du som är distanselev även får möjlighet till IT-stöd av vår IT-pedagog.
  Vid behov finns det också möjlighet att få individuell handledning i våra fina lokaler i Nacka Forum.
  Varmt välkommen till oss!

  Eftersom det är distansutbildning måste du ha tillgång till dator och internet under dina studier. Allt kursmaterial, uppgifter och handledning sker via vår lärplattform som du även kan nå via din telefon. 

  Du hittar mer information på vår hemsida www.adderakomp.se
  Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@adderakomp.se

  Tel: 08-120 96 600
  Skolans adress:
  Forumvägen 14, plan 9 i Nacka Forum

 33. Kursstart 4735423

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Barnskötare Elevassistent BAS

  Välkommen till oss!
  Våra lokaler ligger på Maria Bangata 17 på Södermalm - Väldigt smidigt för alla elever som bor i Norrort. Det tar 2 minuter att promenera från Södra station för er som tar pendeln, samt 5 minuters promenad från tunnelbanestationen Zinkensdamm- röd linje.

  Under utbildningens gång får du personlig coaching utifrån dig och dina förutsättningar. Vi tittar på hur ditt liv ser ut som helhet och hur vi på bästa sätt kan utveckla dig som person; vilket leder till att du får balans, bygger självkänsla och upplever en minskad stress. 

  Ni läser barnskötare-Elevassistent BAS med dess upplägg som vanligt, och genom upplägget av undervisningen där att vi integrerar övningar, diskussioner, case studies samt personlig coachning bygger vi även ditt självledarskap.

  Undervisningen sker online på vår lärplattform Itslearning. Vid kursstart kommer ni att få en introduktion om hur plattformen fungerar.

  Efter baspaketet läser du som du påbyggnadsutbildningen på 400 poäng. 

  Utbildningen löper på under hela året, och givetvis anpassar vi den efter dina behov.

  Vi står för all kurslitteratur. Inga andra elevkostnader tillkommer.

  För mer information besök vår hemsida www.integrelar.se eller kontakta oss direkt på info@integrelar.se

 34. Kursstart 4441128

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  Mindful AB
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Barnskötare/Elevassistent Bas (distans)

  Utbildningen hålls på distans, Mindful som skola hittar du på adress: Aniaraplatsen 4, Sollentuna. Kostnad för kurslitteratur tillkommer. Slutprov sker i Mindfuls lokaler på Finlandsgatan 36 Kista (hörsalen) Kurser/kurspaket löper på utan uppehåll för tex sommarlov/ jullov osv

  Utbildningens innehåll:
  Du lär dig hur du arbetar med olika individer och miljöer, pedagogisk planering och genomförandet av olika pedagogiska moment. Du får kompetens inom grundläggande barnomsorg.
  I utbildningen får du mer förståelse för lärande, barn och ungdomars utveckling, behov och rättigheter. Utbildning förbereder dig för att kunna arbeta som till exempel barnskötare i förskolan eller som elevassistent i skolan. 

  I utbildningen ingår även praktik. Många gånger leder dessa praktikplatser till goda referenser och ibland även jobb!

  Möjligheter på arbetsmarknaden:
  Utbildningen ger dig möjlighet att arbeta som:

  • Barnskötare på förskola
  • Elevassistent på skola 
  Som utbildningselev erbjuds du därtill möjligheten att följas av karriärcoach i samband med studier - detta för att förbereda dig för samt utveckla en god förståelse för arbetsmarknaden.

  Du når skolan för fler frågor på: utbildning@mindful.se

 35. Kursstart 4655807

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Studierna är på heltid med fem veckors studieuppehåll under sommarperioden och med två veckors studieuppehåll under julen.

  Sommaruppehåll:
  1 juli 2024 – 2 augusti 2024

  Juluppehåll:
  23 december 2024 – 3 januari 2025

  Utbildningen hålls på distans via vår lärplattform Itslearning. Som distanselev erbjuds du handledning digitalt eller på plats i skolan, på Kistagången 16A, plan 6. 
  Prov och examinationer sker på plats i skolan.

  Utbildningen är studiemedelsberättigad via CSN och du bekostar din kurslitteratur själv.

  Har du några frågor eller behöver hjälp med din ansökan kontakta oss via e-post: admin@sigmaacdemy.se
   
  Välkommen med din ansökan.

 36. Kursstart 4616415

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Antagningsbesked
  Studietakt

  Beskrivning

  När du arbetar med barn och unga är du med och formar framtiden. Vi ger dig kunskap för att möta varje barn utifrån individuella behov och förutsättningar. Som barnskötare och elevassistent följer du barn och unga i både utmanande och utvecklande aktiviteter. I förskolan tar du hand om barnen och skapar en trygg och stimulerande miljö, i skolan stöttar du elever som behöver stöd. Efter baspaketet väljer du din inriktning genom att läsa en påbyggnad till barnskötare eller elevassistent.

  Sverigehälsan utbildar inom hälsa, pedagogik och socialt arbete, alltid med ett nära samarbete med arbetslivet. Våra lärare är, eller har varit yrkesverksamma inom sina respektive ämnen, vilket bidrar till utbildningens relevans för ditt kommande yrkesliv.

  Praktisk information
  - Heltidsstudier med flexibelt upplägg, inga studieuppehåll
  - Lärarledda utbildningstillfällen online ca två tillfällen i månaden, vardagar.
  - Inspelade föreläsningar, tät lärarkontakt och studiehandledning
  - Möjlighet att träffa din studiegrupp varje vecka
  - Övrig tid består av självstudier på distans
  - Obligatoriskt slutprov på plats efter varje delkurs
  - Adress: Hammarby Fabriksväg 61, Stockholm, info@sverigehalsan.se, 040-6986000
  - 7 veckor APL
  - Kostnadsfri & CSN-berättigad, litteraturkostnad tillkommer
  - Förkunskapskrav: Grundläggande svenska eller svenska som andraspråk

 37. Kursstart 4567893

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Utbildningen är på heltid (100% ) på distans.

  Detta paket är för dig som vill arbeta inom förskola, skola eller fritidsverksamheter.

  Studieuppehåll:
  2024-12-21 till 2025-01-07

  Efter BAS väljer du inriktning. I en kurs ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). Vi hjälper dig att hitta en lämplig plats. 

  Kurslitteraturlista tilldelas till eleven i samband med antagningsbesked. Eleven köper kursböcker själv.

  Vi erbjuder studieverkstad 10:00-15:00 på onsdagar där du som är distanselev även får möjlighet till IT-stöd av vår IT-pedagog.
  Vid behov finns det också möjlighet att få individuell handledning i våra fina lokaler i Nacka Forum.
  Varmt välkommen till oss!

  Eftersom det är distansutbildning måste du ha tillgång till dator och internet under dina studier. Allt kursmaterial, uppgifter och handledning sker via vår lärplattform som du även kan nå via din telefon. 

  Du hittar mer information på vår hemsida www.adderakomp.se
  Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@adderakomp.se

  Tel: 08-120 96 600
  Skolans adress:
  Forumvägen 14, plan 9 i Nacka Forum

 38. Kursstart 4583425

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  Astar AB
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Kursen hålls på distans men du behöver infinna dig på skolan ifall det finns praktiska moment i utbildningen, samt obligatoriskt prov i slutet på varje kurs. Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning. I utbildningen ingår APL ute på en arbetsplats som infaller i slutet, och då följer du den arbetsplatsens arbetstider.

  Kostnader för kurslitteratur tillkommer.
  Skolans adress är Solna torg 3, Solna.
  Studieupphåll mellan 20241220 - 20250106.

 39. Kursstart 4735430

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Barnskötare Elevassistent BAS

  Välkommen till oss!
  Våra lokaler ligger på Maria Bangata 17 på Södermalm - Väldigt smidigt för alla elever som bor i Norrort. Det tar 2 minuter att promenera från Södra station för er som tar pendeln, samt 5 minuters promenad från tunnelbanestationen Zinkensdamm- röd linje.

  Under utbildningens gång får du personlig coaching utifrån dig och dina förutsättningar. Vi tittar på hur ditt liv ser ut som helhet och hur vi på bästa sätt kan utveckla dig som person; vilket leder till att du får balans, bygger självkänsla och upplever en minskad stress. 

  Ni läser barnskötare-Elevassistent BAS med dess upplägg som vanligt, och genom upplägget av undervisningen där att vi integrerar övningar, diskussioner, case studies samt personlig coachning bygger vi även ditt självledarskap.

  Undervisningen sker online på vår lärplattform Itslearning. Vid kursstart kommer ni att få en introduktion om hur plattformen fungerar.

   Efter baspaketet läser du som du påbyggnadsutbildningen på 400 poäng. 

  Utbildningen löper på under hela året, och givetvis anpassar vi den efter dina behov.

  Vi står för all kurslitteratur. Inga andra elevkostnader tillkommer.

  För mer information besök vår hemsida www.integrelar.se eller kontakta oss direkt på info@integrelar.se

 40. Kursstart 4429850

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Nationellt yrkespaket som ger formell kompetens att arbeta som barnskötare eller elevassistent inom förskola, skola eller annan pedagogisk verksamhet. Efter detta baspaket väljer du påbyggnadspaket mot barnskötare eller elevassistent.
  KUI finns på Drottningholmsvägen 37, Fridhemsplan. Hit kan du ta dig med buss, pendeltåg och tunnelbana. Här finns klassrum, metodrum för praktiska övningar, studieutrymmen, datasal och elevkök. Öppen studieverkstad varje vecka där du kan få extra stöd med dina studier.
  Vår digitala lärplattform finns tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar.

  APL: Du har praktik (APL) i kursen Pedagogiskt ledarskap (5 veckor). Din praktik genomför du på en arbetsplats och du följer din handledares arbetstider.
  Distans: Du studerar självständigt via vår digitala lärplattform. Där får du ditt studiematerial och kommunicerar med dina lärare. Praktiska övningar och examinationer genomförs på plats.
  Frågor: Besök vår webb https://kui.se eller kontakta oss via e-post stockholm@kui.se
  Vinteruppehåll:
  23 december 2024 - 5 januari 2025

 41. Kursstart 4533836

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  MedLearn AB
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Basutbildningen vänder sig till dig som vill ta första steget mot en anställning som barnskötare eller elevassistent. Efter basutbildningen väljer du vilken inriktning beroende på vad du är intresserad av för att nå formell behörighet. I utbildningen ingår 15 % APL (Arbetsförlagd lärande). Väljer du att studera distans håller du kontakten med din lärare via vår digitala plattform. Examinationer genomförs på plats i skolan.

  Utbildningen är studiemedelsberättigad via CSN och vi erbjuder gratis digital litteratur  i dom flesta kurserna till våra elever.

  Under sommaren bedrivs studierna som vanligt, inget uppehåll. 
  Skolan har juluppehåll från 2024-12-23 till 2025-01-06.


  Skolan finns i Täby: Kemistvägen 10, 183 79 Täby.

  Läs mer på vår hemsida: medlearn.se
  Eller mejla oss dina frågor: info@medlearn.se

 42. Kursstart 4441135

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  Mindful AB
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Barnskötare/Elevassistent Bas (distans)

  Utbildningen hålls på distans, Mindful som skola hittar du på adress: Aniaraplatsen 4, Sollentuna. Kostnad för kurslitteratur tillkommer. Slutprov sker i Mindfuls lokaler på Finlandsgatan 36 Kista (hörsalen) Kurser/kurspaket löper på utan uppehåll för tex sommarlov/ jullov osv

  Utbildningens innehåll:
  Du lär dig hur du arbetar med olika individer och miljöer, pedagogisk planering och genomförandet av olika pedagogiska moment. Du får kompetens inom grundläggande barnomsorg.
  I utbildningen får du mer förståelse för lärande, barn och ungdomars utveckling, behov och rättigheter. Utbildning förbereder dig för att kunna arbeta som till exempel barnskötare i förskolan eller som elevassistent i skolan. 

  I utbildningen ingår även praktik. Många gånger leder dessa praktikplatser till goda referenser och ibland även jobb!

  Möjligheter på arbetsmarknaden:
  Utbildningen ger dig möjlighet att arbeta som:

  • Barnskötare på förskola
  • Elevassistent på skola 
  Som utbildningselev erbjuds du därtill möjligheten att följas av karriärcoach i samband med studier - detta för att förbereda dig för samt utveckla en god förståelse för arbetsmarknaden.

  Du når skolan för fler frågor på: utbildning@mindful.se
   

 43. Kursstart 4577818

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Barn och fritid bas på distans.

  Studierna är på helfart (100%). 

  Inför kursstart kallas du till ett informationsmöte där närmare information ges.

  Studieuppehåll mellan 2024-12-21  - 2025-01-05

  Om du önskar möjlighet att ändra studietakt till annan fart (75%, 50% eller 25%), går det självklart att ordna men då kan utbildningen enbart erbjudas på distans.  Slutprov i varje kurs och eventuella obligatoriska moment utförs i skolans lokaler.
  Kurslokal: Älvsjö Gårdsväg 9, Älvsjö

  Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

  För mer information se www.moa-larcentrum.se

  Om du önskar mer information maila oss på: moa.alvsjo@moa-larcentrum.se

  Hoppas vi ses på MoA!

 44. Kursstart 4654191

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Barn och fritid bas på distans.

  Studierna är på helfart (100%). 

  Inför kursstart kallas du till ett informationsmöte där närmare information ges.

  Om du önskar möjlighet att ändra studietakt till annan fart (75%, 50% eller 25%), går det självklart att ordna men då kan utbildningen enbart erbjudas på distans.

  Studieuppehåll 1 mellan 2024-12-21 - 2024-01-05.

  Slutprov i varje kurs och eventuella obligatoriska moment utförs i skolans lokaler.
  Kurslokal: Huddinge stationsväg 5, Huddinge

  Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

  För mer information se www.moa-larcentrum.se

  Om du önskar mer information maila oss på: moa.stockholm@moa-larcentrum.se

  Hoppas vi ses på MoA!

 45. Kursstart 4655814

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Studierna är på heltid med fem veckors studieuppehåll under sommarperioden och med två veckors studieuppehåll under julen.

  Sommaruppehåll:
  1 juli 2024 – 2 augusti 2024

  Juluppehåll:
  23 december 2024 – 3 januari 2025

  Utbildningen hålls på distans via vår lärplattform Itslearning. Som distanselev erbjuds du handledning digitalt eller på plats i skolan, på Kistagången 16A, plan 6. 
  Prov och examinationer sker på plats i skolan.

  Utbildningen är studiemedelsberättigad via CSN och du bekostar din kurslitteratur själv.

  Har du några frågor eller behöver hjälp med din ansökan kontakta oss via e-post: admin@sigmaacdemy.se
   
  Välkommen med din ansökan.

 46. Kursstart 4674363

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Det här är en utbildning för dig som vill arbeta med barn och ungdomar.

  Kurserna erbjuds på distans.  

  Du får tillgång till kursmaterial, uppgifter och handledning via en webbplattform. 
  Information om kursböcker: https://www.sveavux.se/kurslitteratur
  Du betalar själv för kurslitteraturen. 

  I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) som är fyra veckor lång.  
   
  Studieuppehåll:

  •     2024-07-01 - 2024-08-02
  •     2024-12-23 - 2025-01-03
  Varje kurs avslutas med ett slutprov som skrivs i skolans lokaler. I vissa kurser kan det förekomma ytterligare kursmoment där du behöver närvara på plats.

  Svar på vanliga frågor:  https://sveavux.zendesk.com/hc/sv

  Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@sveaeducation.se
  Tel: 08-25 90 00

  Skolans adress:
  Knarrarnäsgatan 13
  164 40 Kista
  1tr