Hoppa till innehåll

Träarbetare, Lärling

Hantverks- bygg och verkstadsteknik

Klassrum, dag, 1050 poäng

Yrkespaket med kurser från Bygg- och anläggningsprogrammet utformat för arbete med olika typer av träarbeten inom husbyggnad. Det här är en lärlingsutbildning, vilket innebär att du tillbringar en större del av utbildningen på en eller flera arbetsplatser för att lära dig yrket genom praktiskt arbete.  Efter genomfört yrkespaket påbörjas en kvalificeringstid genom en lärlingsanställning i ett branschföretag. Under kvalificeringstiden som är 24/30/36 månader beroende på yrke så har du en lärlingslön enligt gällande avtal. Du måste själv söka anställning som lärling. Utbildningen är studiemedelsberättigad och du bekostar din kurslitteratur själv.
Körkort (B) är en fördel.

Förkunskapskrav

Godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk och matematik på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

Ämnes-/kursplan

BAXAQR

Anmälningskod

BAXAQR-KD

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser

1 Kursstart

 1. Kursstart 3496109

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Beskrivning

  Utbildningens upplägg är att två dagar i veckan och då får eleverna teoretiska lektioner där de har möjlighet att ställa frågor till läraren som varvas med praktiska lektioner. Resterande dagar i veckan kan eleverna studera på egen hand hemma eller i skolan.

  Du utbildas i en vuxenmiljö med schemalagda lektioner men självklart är du välkommen att vara i våra lokaler även när du inte har lektion. Vi har öppet varje dag mellan 08.00 - 16.00. Du har även tillgång till vår digitala lärplattform där du kan koppla upp dig när du vill, var du vill.

  Utbildningen är CSN-berättigad. Detta får du själv ansöka om.

  Utbildningen genomförs av YrkesAkademin AB och vi finns Fryksdalsbacken 26, Farsta.

  Vid frågor är du välkommen att kontakta Vivi Johansson, Studie- och yrkesvägledare, tel: 0723973724, Email: vivi.johansson@ya.se.