Hoppa till innehåll

Moa Lärcentrum

Beskrivning
MoA Lärcentrum är ett utbildningsföretag med kvalitativa yrkesutbildningar som leder till jobb inom vård och omsorg samt barn och fritid. Utöver detta har MoA en unik utbildning för dig som vill studera mot ett arbete inom bevaknings- och säkerhetsbranschen. Vår yrkesväktarutbildning ger dig en gymnasiekompetens och en väktarlegitimation efter godkänd utbildningen som vi genomför i ett nära samarbete med BYA. MoA har utbildningar för dig som vill arbeta som undersköterska inom hälso- och sjukvård eller äldreomsorg, Skötare i psykiatrisk vård, Boendestödjare, Stödassistent/Aktivitetshandledare för personer med funktionsnedsättning, Barnskötare, Elevassistent eller Personlig assistent. Vi på MoA deltar aktivt i Vårdnätet Stockholms län för att alltid kvalitetssäkra och utveckla våra utbildningar så våra elever kan känna sig trygga med de kunskaper de bär med sig efter utbildningen hos oss och således också känna sig attraktiva på arbetsmarknaden. MoA har dessutom utbildningar inom handel och administration samt högskoleförberedande gymnasiekurser på distans.

Mer om oss
Välj mellan att studera i klassrum med kurskamrater på dagtid 2-3 dagar i veckan, eller på distans via datorn när det passar just dig. Alla våra lärare är behöriga och har yrkeserfarenhet inom sitt område. Förutom din kurslärare har du tillgång till öppen studieverkstad med lärare en gång i veckan. På skolan finns elevdatorer med stödprogram för läsning och stavning samt rum för grupparbete. Alla elever har fri tillgång till inlästa kursböcker. På MoA i Solna kan du dessutom läsa en kombinationsutbildning från SFI D eller grundläggande svenska som andraspråk mot undersköterska eller barnskötare som ger dig en snabbare väg mot en yrkesexamen och en fot in i arbetslivet.

Våra kurser är kostnadsfria och ger rätt att söka studiemedel från CSN. Hjälp med ansökan går att få av våra studie- och yrkesvägledare på plats eller på distans.

Studierna kombinerar teori med praktisk samt övning i våra metodrum. Utbildningen innehåller APL (arbetsplatsförlagt lärande) och då är det skolan som ordnar dina praktikplatser. Våra lärare besöker regelbundet arbetsplatser och handledare och vi har ett nära samarbete med branschen. Varje termin ordnar vi rekryteringsträffar för elever och arbetsgivare.

Har du arbetslivserfarenhet? Prata med vårt valideringsteam i samband med antagning hos oss.

Välkommen till en modern och hemtrevlig skola med en positiv och engagerande lärmiljö som lovordas i utvärderingar och rekommenderas av tidigare elever.

Kom gärna och besök oss i våra trivsamma lokaler i Solna centrum, några minuter från Tunnelbanan (blå linje), Tvärbanan, Pendeltåg, bussar och bra med parkeringsplatser för dig som åker bil.

Välkommen!
 
Hör av er om ni har funderingar. Önskar er alla en underbar sommar med sol och värme trots rådande tider//
 
Daniela Bethgabriel
Verksamhetschef

Direkt: 070 - 456 35 83
daniela.bethgabriel@moa-larcentrum.se
Växel: 010 - 207 06 01
MoA Lärcentrum är störst i 
Sverige på yrkesutbildningar 
inom vård- och omsorg för VUX.
 

  
  ÄNGELHOLM NYKÖPING LUND
 UPPSALA STOCKHOLMS STAD 
 LINKÖPING GÖTEBORG
 NORRA KALMAR LÄN JÖNKÖPING
Postadress
Linköping
Besöksadress
Solna torg 3 171 45 Solna
Telefon
010-207 06 01
E-postadress
moa.stockholm@moa-larcentrum.se;

Skolans platser

 • 1.Solna

  Adress
  Solna Torg 3 171 45 Solna
  Telefon
 • 2.Älvsjö

  Adress
  Götalandsvägen 242 125 45 Älvsjö
  Telefon
  08-880190
 • 3.Huddinge

  Adress
  Huddinge stationsväg 5 141 35 Huddinge
  Telefon
  010-207 06 01
 • Alvik

  Adress
  Gustavslundsvägen 151 H och F 16751 Bromma
  Telefon
  08-880190