Hoppa till innehåll

Barnskötare - Elevassistent BAS, Distans

Barn- och fritid

Distans, 900 poäng

Barnskötare och elevassistent baspaket är kurspaketet för dig som vill arbeta i pedagogisk verksamhet som exempelvis förskola, skola eller fritidsverksamhet. För att få en fullständig examen kan du efter baspaketet komplettera med en fördjupningsutbildning. Dator och god datorvana krävs för att kunna följa distanskursen. I utbildningen ingår obligatorisk APL, som omfattar minst 15%. Utbildningen är studiemedelsberättigad och du bekostar din kurslitteratur själv. Du behöver uppvisa ett utdrag ur belstningsregistret i samband med APL, beställ i god tid från www.polisen.se 

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper

Ämnes-/kursplan

BFXAAN

Anmälningskod

BFXAAN-DI

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser

21 Kursstarter

 1. Kursstart 3435038

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Beskrivning

  Barnskötare - Elevassistent Bas, Distans
  Varmt välkomna till Academy Omsorg!

  Barn och fritid är en yrkesutbildning för dig som vill arbeta som barnskötare inom förskola eller som elevassistent i skolan. Du läser Baspaket barnskötare 900 poäng (ca 1 år) och sedan har du möjlighet att välja en inriktning mot antingen Barnskötare eller Elevassistent.

  På Academy Omsorg får du låna den kurslitteratur du behöver för dina studier.
  I yrkespaketet ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) med en handledare på en arbetsplats inom branschen.
  Vid kursstart får du en introduktion om hur skolan fungerar.


  Vi är även ett omsorgsföretag så det finns goda möjligheter att lära sig på en riktig arbetsplats. Vi kan även vid behov erbjuda timanställning och vikariat efter genomförd utbildning. Vi har ingen juluppehåll
  Du är viktig för oss och för branschen, välkommen!

  Adress: Korta gatan 7, Solna.
   
   

 2. Kursstart 3367771

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Beskrivning

  Barnskötare-elevassistent BAS 100% DISTANS är paketet för dig som vill arbeta i förskola, skola eller fritidsverksamheter.
  Efter BAS väljer du inriktning. I en kurs ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). Vi hjälper dig att hitta en lämplig plats. 

  Kostnader för studiematerial så som litteraturböcker och dator står eleven för själv.

  OBS! Studieuppehåll: 2022-12-19 till 2023-01-08

  Du hittar mer information på vår hemsida www.adderakomp.se
  Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@adderakomp.se

  Tel: 08-120 96 600
  Skolans adress:
  Forumvägen 14, plan 9 i Nacka Forum

 3. Kursstart 3315390

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Barnskötare- Elevassistent Bas
  Distansundervisning
  Heltidsstudier 
  Du kan söka studiestöd från CSN. 
  900kr för kurslitteratur tillkommer alternativt att man lånar på bibliotek eller köper begagnade böcker.
  Det förekommer inga lov eller uppehåll.
   

  Barn och fritid är en yrkesutbildning för dig som vill arbeta som barnskötare inom förskola eller som elevassistent i skolan. Du läser baspaket barnskötare 900p och sedan har du möjlighet att välja en inriktning till barnskötare eller elevassistent, 400p.

  I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken och utveckla din kommande yrkesroll. Under APL följer du din handledares schema, på den arbetsplats där du gör din praktik.
   
  Det krävs att du har god datorvana och tillgång till internet för att studera på distans. Till din hjälp har du webbplattformen Exlearn, där du kan kommunicera med din lärare och andra i gruppen.

  Vi finns på Smidesvägen 12, plan 2 i Solna. Du når våra lokaler med Tvärbana, Bussar, Tunnelbanans blå linje samt pendeltåg.


  Har du några frågor kontakta oss via e-post: arenautbildning@arenakoncernen.se
   
  Välkommen till Arena utbildning!

 4. Kursstart 3319947

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  Astar AB
  Slutdatum

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Kursen hålls på distans men eftersom det är en praktisk utbildning kan man behöva infinna sig på skolan ca 1 dag i veckan för att utföra praktiska moment i utbildningen, samt obligatoriskt prov i slutet på varje kurs. Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning. I utbildningen ingår APL som infaller i slutet, och då följer du den arbetsplatsens arbetstider.
  Kostnader för kurslitteratur tillkommer.
  Studieuppehåll mellan 20221217-20230108.

 5. Kursstart 3402911

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  Hermods AB
  Slutdatum

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Distanskurs där du har kontakt med din lärare och kurskamrater via webben. Du behöver ha tillgång till dator och internet under hela kursen. Kursen avslutas med en slutskrivning på plats i skolan. Uppehåll: 2022-12-17 - 2023-01-08

 6. Kursstart 3456093

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Beskrivning

  Barnskötare - Elevassistent Bas

  Vår utbildning är baserad på ett integrerat lärande, vilket betyder att du tar med dig dina erfarenheter från verksamheten in till klassrummet. Vi länkar ihop teori med praktik. Vi har en gedigen erfarenhet av förskola samt ett stort nätverk av förskolor som samarbetar med oss. 
  Eleven ges möjlighet att visa på sina kunskaper i ett ämne på ett annat språk än svenska.

  Undervisningen sker på distans via vår lärplattform Itslearning med vissa klassrumsträffar i våra lokaler på Kocksgatan 27B, på Södermalm. 
  Resten av tiden sker undervisningen online, och du kan välja fritt vilka dagar du vill jobba samt studera. Slutprov sker på plats.

  När du slutfört denna basutbildning söker du en fördjupning till antingen Barnskötare eller Elevassistent. Fördjupningen omfattar 400 poäng.

  Utbildningen löper på under hela året, med ett uppehåll på två veckor över jul och nyår. 
  För mer information besök vår hemsida www.integrelar.se

 7. Kursstart 3319768

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Beskrivning

  En utbildning för dig som vill arbeta som barnskötare, elevassistent, fritidspersonal eller som redan arbetar inom förskola/skola.
  Väljer du att studera på distans arbetar du i vår lärplattform via internet. Examinationer och praktiska moment sker på plats på vårt utbildningscenter vid Fridhemsplan, Drottningholmsvägen 37, plan 2.

  APL-arbetsplatsförlagt lärande ingår i kursen Pedagogiskt ledarskap.

  Studieuppehåll: 19 dec 2022 - 8 jan 2023 och 3 juli 2023 - 6 aug 2023

  För mer information besök vår hemsida eller kontakta utbildningscentret via e-post.

  Hemsida : www.kui.se 
  stockholm@kui.se 

  Välkommen till KUI!

 8. Kursstart 3426495

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Antagningsbesked

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Barnskötare är en yrkesutbildning för dig som vill arbeta med barn och ungdomar inom förskola och skola. Utbildningen byggs på med fördjupningskurser för inriktningen barnskötare eller elevassistent beroende på om du vill arbeta med yngre eller äldre barn. Att arbeta med barn är en betydelsefull uppgift, där man är med och formar barnens uppväxt och liv. Utbildningen ger dig en bred kompetens inom pedagogiskt och socialt arbete. Att utbilda sig till barnskötare ger goda möjligheter till jobb. När du väljer att läsa på distans, har du möjlighet att disponera din tid själv.  Under pågående kurs har du kontakt med läraren via den digitala lärportalen och har träffar i skolan eller on-line fredagar 13-16 för lektion, handledning och obligatoriska kursmoment. Prov skrivs i skolan.   Skolan är öppen för egna studier kl. 8:30-16:30 måndag - fredag.  Utbildningen innehåller 15% APL, totalt 10 veckor fördelade på två perioder. Dina studier sker då på en förskola, skola eller fritidshem. Du följer handledarens arbetstider under denna period, ca 35 timmar/vecka. Under APL innebär detta arbete på obekväm arbetstid. Du får också räkna med en viss resväg till APL platsen.Kostnad för kurslitteratur tillkommer. Studieupphåll v.51-v1, v.26-30.
  Vill du veta mer om utbildningen är du välkommen att kontakta oss, skhlm@lernia.se , eller besök oss i våra lokaler i Skärholmen. Välkommen! Mer information finns på www.lernia.se

 9. Kursstart 3427644

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  MedLearn AB
  Slutdatum

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Baskurserna riktar sig till dig som vill ta första steget mot en anställning som barnskötare/elevassistent. I baspaketet ingår fyra veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Under APL följer du handledarens schema vilket kan innebära någon kväll eller helg. Efter basen väljer du en fördjupning: pedagogisk verksamhet eller specialpedagogiskt arbete. För att få anställning som barnskötare/elevassistent krävs att du har minst 1300 poäng. Utbildningen kan läsas heltid och deltid. Du söker en heltidsutbildning och tillsammans med oss anpassar vi studierna efter dina önskemål.

  Utbildningen erbjuds på distans med obligatoriska, praktiska moment på skolan i Täby. Adress: Kemistvägen 6, 183 79 Täby. Examination i kurser sker endast på plats i skolan. Du har kontakt med lärare via på vår digitala lärplattform och har möjlighet att träffa lärare på skolan under studieverkstad.
  I de flesta kurser erbjuder vi gratis digitala läromedel (kursbok på internet).

  Skolan har Juluppehåll från 2022-12-19 till 2023-01-01.

 10. Kursstart 3480167

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  Mindful AB
  Slutdatum

  Beskrivning

  Barnskötare/Elevassistent Bas (distans)

  Programmet ger dig grundläggande kompetens inom kommunikation, pedagogik, hälsa och specialpedagogik.
   
  Du lär dig hur du arbetar med olika individer och miljöer, pedagogisk planering och genomförandet av olika pedagogiska moment. Du får kompetens inom grundläggande barnomsorg.

  Utbildningens innehåll:
  I utbildningen får du mer förståelse för lärande, barn och ungdomars utveckling, behov och rättigheter. Utbildning förbereder dig för att kunna arbeta som till exempel barnskötare i förskolan eller som elevassistent i skolan. 


  ?I utbildningen ingår även praktik. Många gånger leder dessa praktikplatser till goda referenser och ibland även jobb!


  Du erbjuds en kostnadsfri coach för din framtida karriär:
  Vill du hitta ett jobb att kombinera med dina studier? Eller vill du ha stöd med att ha ett jobb efter dina studier? Hos oss får du en coach som hjälper dig att bygga upp din framtida karriär. En coach som hjälper dig med ditt jobbsökande och nätverkandet med din nya arbetsmarknad.


  Möjligheter på arbetsmarknaden:
  Utbildningen ger dig möjlighet att arbeta som barnskötare eller elevassistent på förskola, skola eller fritidsverksamhet.

 11. Kursstart 3370063

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Barnskötare - Elevassistent BAS, Distans!

  Inför kursstart kallas du till ett informationsmöte där närmare information ges.
  Juluppehåll förekommer: 2022-12-19 - 2023-01-08. 
  MOA lärcentrum ligger i Solna centrum och Huddinge med bra kommunikationer.

  Om du önskar mer information maila oss på: moa.stockholm@moa-larcentrum.se
  Hoppas vi ses på MoA!

 12. Kursstart 3447624

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Antagningsbesked

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Heltidsstudier. Studieuppehåll mellan 2022-12-19 och 2023-01-08. Slutprov och eventuella obligatoriska moment utförs i skolans lokaler. För mer information se www.moa-larcentrum.se

 13. Kursstart 3404041

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Beskrivning

  Studierna är på heltid med fem veckors studieuppehåll under sommarperioden (3 juli 2023 -  4 augusti 2023) och med tre veckors studieuppehåll under julen (19 december 2022 - 6 januari 2023).

  Utbildningen hålls på distans och du erbjuds handledning i våra lokaler i Kista på Kistagången 16A, plan 6. 
  Prov och examinationer sker på plats i skolan.

  Har du några frågor eller behöver hjälp med din ansökan kontakta oss via e-post: info@sigmaacdemy.se
   
  Välkommen med din ansökan.

 14. Kursstart 3370180

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Beskrivning

   
  Det här är en distansutbildning.

  Det krävs att du har tillgång till en dator med internetuppkoppling under dina studier.

  Du får tillgång till kursmaterial, uppgifter och handledning via en webbplattform.

  Inför kursstart får du en kallelse med en litteraturlista där du ser vilka kurser som du ska läsa. Leta upp dina böcker och köp dem så snart du kan. Du betalar själv för kurslitteraturen.
  Information om kursböcker: https://www.sveaeducation.se/kurslitteratur

  Varje kurs i utbildningen avslutas med ett slutprov som skrivs i skolans lokaler. I vissa kurser kan det förekomma ytterligare kursmoment där du behöver närvara på plats.

  Studieuppehåll på fem veckor över sommaren samt tre veckor vid jul.

  •     2022-12-17 - 2023-01-08
  •     2023-07-01 - 2023-08-06

  Svar på vanliga frågor: Vanliga frågor och svar | Svea Education

  Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@sveaeducation.se
  Tel: 08-25 90 00

  Skolans adress:
  Knarrarnäsgatan 13
  164 40 Kista
  1tr

 15. Kursstart 3366645

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Beskrivning

  BFXAAN-DI - Barnskötare - Elevassistent Bas, Distans. Heltidssstudier
  Första tillfället enligt antagningsbesked. Digital handledning en gång per vecka och kurs i utbildningen.
  Dator och god datorvana krävs för att kunna följa kursen..
  Prov skrivs på plats i skolan.
  Utbildningen har juluppehåll från 19/12-22 till 8/1-23 och  sommaruppehåll från 3/7 till 7/8-23.
  Adress: Stenhagsvägen 45-47, Åkersberga

 16. Kursstart 3435052

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Beskrivning

  Barnskötare - Elevassistent Bas, Distans
  Varmt välkomna till Academy Omsorg!

  Barn och fritid är en yrkesutbildning för dig som vill arbeta som barnskötare inom förskola eller som elevassistent i skolan. Du läser Baspaket barnskötare 900 poäng (ca 1 år) och sedan har du möjlighet att välja en inriktning mot antingen Barnskötare eller Elevassistent.

  På Academy Omsorg får du låna den kurslitteratur du behöver för dina studier.
  I yrkespaketet ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) med en handledare på en arbetsplats inom branschen.
  Vid kursstart får du en introduktion om hur skolan fungerar.


  Vi är även ett omsorgsföretag så det finns goda möjligheter att lära sig på en riktig arbetsplats. Vi kan även vid behov erbjuda timanställning och vikariat efter genomförd utbildning.  Vi har ingen juluppehåll
  Du är viktig för oss och för branschen, välkommen!

   

  Adress: Korta gatan 7, Solna.
   
   

 17. Kursstart 3367778

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Beskrivning

  Barnskötare-elevassistent BAS 100% DISTANS är paketet för dig som vill arbeta i förskola, skola eller fritidsverksamheter.
  Efter BAS väljer du inriktning. I en kurs ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). Vi hjälper dig att hitta en lämplig plats. 

  Kostnader för studiematerial så som litteraturböcker och dator står eleven för själv.

  OBS! Studieuppehåll: 2022-12-19 till 2023-01-08

  Du hittar mer information på vår hemsida www.adderakomp.se
  Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@adderakomp.se

  Tel: 08-120 96 600
  Skolans adress:
  Forumvägen 14, plan 9 i Nacka Forum

 18. Kursstart 3456121

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Beskrivning

  Barnskötare - Elevassistent Bas

  Vår utbildning är baserad på ett integrerat lärande, vilket betyder att du tar med dig dina erfarenheter från verksamheten in till klassrummet. Vi länkar ihop teori med praktik. Vi har en gedigen erfarenhet av förskola samt ett stort nätverk av förskolor som samarbetar med oss. 
  Eleven ges möjlighet att visa på sina kunskaper i ett ämne på ett annat språk än svenska.

  Undervisningen sker på distans via vår lärplattform Itslearning med vissa klassrumsträffar i våra lokaler på Kocksgatan 27B, på Södermalm. 
  Resten av tiden sker undervisningen online, och du kan välja fritt vilka dagar du vill jobba samt studera. Slutprov sker på plats.

  När du slutfört denna basutbildning söker du en fördjupning till antingen Barnskötare eller Elevassistent. Fördjupningen omfattar 400 poäng.

  Utbildningen löper på under hela året, med ett uppehåll på två veckor över jul och nyår. 
  För mer information besök vår hemsida www.integrelar.se

 19. Kursstart 3480179

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  Mindful AB
  Slutdatum

  Beskrivning

  Barnskötare/Elevassistent Bas (distans)

  Programmet ger dig grundläggande kompetens inom kommunikation, pedagogik, hälsa och specialpedagogik.
   
  Du lär dig hur du arbetar med olika individer och miljöer, pedagogisk planering och genomförandet av olika pedagogiska moment. Du får kompetens inom grundläggande barnomsorg.

  Utbildningens innehåll:
  I utbildningen får du mer förståelse för lärande, barn och ungdomars utveckling, behov och rättigheter. Utbildning förbereder dig för att kunna arbeta som till exempel barnskötare i förskolan eller som elevassistent i skolan. 


  ?I utbildningen ingår även praktik. Många gånger leder dessa praktikplatser till goda referenser och ibland även jobb!


  Du erbjuds en kostnadsfri coach för din framtida karriär:
  Vill du hitta ett jobb att kombinera med dina studier? Eller vill du ha stöd med att ha ett jobb efter dina studier? Hos oss får du en coach som hjälper dig att bygga upp din framtida karriär. En coach som hjälper dig med ditt jobbsökande och nätverkandet med din nya arbetsmarknad.


  Möjligheter på arbetsmarknaden:
  Utbildningen ger dig möjlighet att arbeta som barnskötare eller elevassistent på förskola, skola eller fritidsverksamhet.

 20. Kursstart 3404048

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Beskrivning

  Studierna är på heltid med fem veckors studieuppehåll under sommarperioden (3 juli 2023 -  4 augusti 2023) och med tre veckors studieuppehåll under julen (19 december 2022 - 6 januari 2023).

  Utbildningen hålls på distans och du erbjuds handledning i våra lokaler i Kista på Kistagången 16A, plan 6. 
  Prov och examinationer sker på plats i skolan.

  Har du några frågor eller behöver hjälp med din ansökan kontakta oss via e-post: info@sigmaacdemy.se
   
  Välkommen med din ansökan.

 21. Kursstart 3370187

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Beskrivning

   
  Det här är en distansutbildning.

  Det krävs att du har tillgång till en dator med internetuppkoppling under dina studier.

  Du får tillgång till kursmaterial, uppgifter och handledning via en webbplattform.

  Inför kursstart får du en kallelse med en litteraturlista där du ser vilka kurser som du ska läsa. Leta upp dina böcker och köp dem så snart du kan. Du betalar själv för kurslitteraturen.
  Information om kursböcker: https://www.sveaeducation.se/kurslitteratur

  Varje kurs i utbildningen avslutas med ett slutprov som skrivs i skolans lokaler. I vissa kurser kan det förekomma ytterligare kursmoment där du behöver närvara på plats.

  Studieuppehåll på fem veckor över sommaren samt tre veckor vid jul.

  •     2022-12-17 - 2023-01-08
  •     2023-07-01 - 2023-08-06

  Svar på vanliga frågor: Vanliga frågor och svar | Svea Education

  Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@sveaeducation.se
  Tel: 08-25 90 00

  Skolans adress:
  Knarrarnäsgatan 13
  164 40 Kista
  1tr